Brann på skolen

Det blir mindre og mindre blogging kjenner jeg, men det er noe med å ha noe å si hele tiden, og så er det også veldig mye med at jeg prøver å nyte mest mulig når jeg er her, så fritiden jeg har brukes ofte på andre ting enn å "melde hjem". I dag tenkte jeg derimot at det er på tide med en oppdatering. 

For å begynne i en ende da, så kan jeg jo ta dere raskt igjenom uken så langt. 

Mandager er ofte en dag jeg føler jeg får fint lite og ingenting gjort. Vi begynner skoledagen klokken 9, og har Brand Management frem til 12. Læreren her er egentlig veldig flink (i hvertfal etter hva jeg har oppfattet), men hun er litt passiv agresiv, og har en tendens til å være litt "spiss i kantene". Ikke at jeg klandrer henne, når vi er en klasse på nesten 20 stykker i ett lite rom, og 15 kommer fra 9.15 til 9.30, og de kommer i puljer snakkende inn døren, sier "sorry we are late" med en latte i hånden og fortsetter å snakke... Ja, og ofte snakkes det endel i timen også. Til tross for at timen faktisk blir tatt opp for akademisk forskning. Er tydeligvis ikke bare i norge vi har manglende respekt for lærere for å si det slik. Den tiden det undervises er derimot disse timene veldig interessante, og læreren har mye kunnskap og tydelig interesse for temaet. 

Etter en time pause (hvor jeg enda ikke har funnet kantine eller lignende, så de to ukene har det blitt puben over gaten med noen fra klassen), er det på tide med Digital Marketing. Dette er skarp kontrast til timen i forvegen. Temaet er i seg selv veldig facinerende, men læreren har en fantastisk måte å "domme det ned" på. Hun starter med å si at vi er "digital natives" så vi vet nok alt som trengs om digital vereden, og fortsetter i neste setning med, "hvor mange her kan fortelle meg hva et passord bør inneholde for å minske sjansene for å bli hacket?"... Klokken går generelt veldig sakte fra 13 til 16, og det er veldig lite energi igjen i hele klassen innen klokken er 16. 

Tirsdager er mye deiligere. Det er undervisning fra 14-17, og dette er i Sustainability, Business and Responsibility. Dette var en time jeg var veldig skeptisk på etter å ha lest endel av ene pensumboken, men etter at vi har begynt på ordentlig er jeg helt overbevist! Dette er favorittfaget mitt dette semesteret, kanskje også i hele bachelorgraden min. Læreren er en fantastisk dame, som oser av kunnskap, interesse for temaet, og generel interesse av å lære oss, og å lære av oss. Det er interaktive timer hvor mye av tiden går på debatt, erfaringsdeling og vi deler mye i fra forskjellige land (da vi er nesten like mange nasjoner som studenter i klassen). Jeg synes det er veldig interessant å se uttrykket til britiske studenter når de ser en fugl som har dødd, og vi tydelig ser plast i magen på fuglen, og at dette er helt nytt for de. Også når de får se en palmeolje-plantasje midt i regnskogen, hvor de blir oveerasket over at palmeolje er noe man ikke bør støtte. Det er også mye interesse av elevene om å høre om Norske vaner og rutiner rundt temaet, da Skandinavia generelt blir sett på som en "grønn oase" (til tross for at om hele verden hadde hatt Norges forbruk hadde vi trengt mer enn 3 jordkloder). Her er et bilde av "søppelsystemet" i London... Son til sammenligning: 

De gjennomsiktige posene er "mixed recycleables" (plast/papir/glass) og de sorte er søppel. 

Onsdager har jeg fri, så gårsdagen gikk med på å utforske litt området rundt Westfield, etterfulgt av en tur inn i sentrum, før jeg returnerte til KFUK i 13 tiden, for å studere frem til middag. 

I dag, og torsdager generelt, hadde jeg Social Media Strategies på timeplanen. Og det er for øvrig her overskriften kommer inn i bilde. Jeg sto opp, tok tuben til campus og forventet en hyggelig tre timers undervisningstime som er veldig god. Vi har en flott lærer også i dette faget. Det som derimot møtte meg var en litt ekkel lukt, ikke at jeg tenkte veldig over det, London lukter ille. Videre var det mye sirener, ikke at man tenker over det heller, jeg er blitt imun... Så jeg får ikke med meg at det faktisk er min skole som både lukter og har sirener før jeg ser en stor klynge mennesker utenfor inngangen, at inngangen er sperret med politibånd, og at det er personell i refleksvest. Jeg blir her fortalt at all undervisning er avlyst på grunn av en stor brann i bygningen. Heldigvis startet brannen i seks tiden på morgenen, så ingen var skadet, undervisningen var ikke i gang. Men det er jo ekkelt likevel. Vi ble oppfordret til å følge med på nettsiden, og om å bruke dagen på lesesalen på biblioteket på en annen campus, eller å ta "hjemmekontor". 

Kilde London Fire Brigade på Twitter.

På det meste var det 58 brannmenn og 4 brann-ingeniører som bidro med slukkingen av brannen. 

Skolen har kommet med informasjon om at undervisning vil gå som planlagt i morgen, men at alle må følge med på timeplanen for eventuelle nye rom, og "restricted areas" (for øyeblikket en hel fløy). 

Om dere vil lese mer om brannen kan dere se denne LINKEN, evt skolen sin NETTSIDE

Ingen ble heldigvis skadet, og jeg benyttet anledningen til å oppsøke biblioteket på Aldgate Campus (jeg har ingen timer der, men alle bøkene jeg trenger er der). Så jeg hadde egenundervisning frem til ca 15, før jeg dro tilbake til huset, leste litt og slappet av før middag, og nå har jeg brukt en liten evighet på dette innlegget til dere. Så nå skal jeg legge fra meg bloggen her, og sjekke om Maja er klar til å ta en spaser i kveldningen. 

Håper du har hatt en hakket mindre innholdsrik formidag enn jeg hadde i dag. 

Én kommentar

12.10.2017 kl.21:54

🔥🔥🔥

Skriv en ny kommentar

Liv-Randi

Liv-Randi

26, Ulstein

Jeg er en tredjeårs student ved NTNU Ålesund, hvor jeg studerer markedsføring og ledelse. I høst er jeg på utveksling til London Metropolitan University, og tenkte å dele noen av mine opplevelser med dere.

Kategorier

Arkiv

hits